ishotell

Ishotell, Jukkasjarvi: Se 63 recensioner, 2 bilder och bra erbjudanden på Ishotell, rankat #1 av 1 hotell i Jukkasjarvi och med betyget 4,5 av 5 på TripAdvisor. Världens första ishotell går att hitta 20 mil norr om polcirkeln i Jukkasjärvi. Isen som används kommer från Torne älv, läs mer om ishotellet här! Välkommen till Kiruna och Lappland. Här upplever ni fantastisk fjällvärld med Kebnekaise, Abisko nationalpark, en levande samisk kultur, storslagen natur med orörda älvdalar, ishotellet, världens största underjordsgruva och magiskt norrsken. Allt detta ger Kiruna Guidetur bästa tänkbara förutsättningar att arrangera.

Ishotell - Enkla Stt

Omdömet skrevs september 6 Var här med jobbet och vi fick bo i en av de vanliga stugorna som var och en innehåller ett antal rum. Temperaturen i rummen är minus fem grader. Zooma in om du vill se uppdaterad information. En "igloo-by" högt upp i Alperna omgiven av berg och med egen sauna på en alptopp.

Ishotell - vrigt

Utan det blir först när barmarkssäsongen kommer som vi kan se en skillnad. Isen används för att bygga en stark struktur för byggnaden och cirka 1  ton används vid konstruktion av hotellet. Då en sektion av hotellet är klar, öppnas denna för besökare och övernattande gäster. Men att resa den nya byggnaden har inte varit helt enkelt för företaget. Hotell i Sverige Byggnader i Kiruna kommun Företag bildade Ett hotell med 48 rum inrymt i en borg helt byggd av is. Iskyrkan drivs av Jukkasjärvi församling , Svenska kyrkan , och är resultatet av ett nära samarbete mellan Jukkasjärvi församling och Icehotel. ishotell