svensk lapphund

Hem · Om oss och rasen · Våra hundar · Valpar · Kontakt. Välkommen. till oss och våra svenska lapphundar. Nyheter. Väkommen! Create a free website. Powered by. Quantcast. ✕. Tjappe · Aska · Qita · Vectra · Malva · Minne > · Hera · Födda · Planerade/Väntas · Tidigare kullar. Den Svenska Lapphunden är en glad, vacker och frisk hund som älskar det aktiva livet, är mentalt och exteriört sunda. Passar likväl som familjehund, i utställningsringen, som i renskogen. Vårt avelsmål är att föda upp friska och trevliga hundar med den Svenska Lapphundens rastypiska egenskaper. För oss på Sidmakens. Lapphundslänkar i Sverige. Lapphundslistan (e-post-lista). Svenska lapphundklubben (SLK). Svensk lapphund i Norge. Norsk Lapphundklubb (Obs! även deras utmärkta Diskusjonsforum). Svensk lapphund i USA. (Det finns minst 5 stycken där). SwedishLapphundNetworkUSA · Claryhill A real Lapphund lover in the U.S. svensk lapphund Än idag används lapphundar till sina ursprungliga användningsområden, jakt främst älg och fågel och renvallning. Dess härliga mjuka päls har en förmåga swedsbank sköta sig själv, och behöver bara borstas igenom någon gång ibland. Svenska lapphunden Herax av IdaT Vad har du svensk lapphund ras och vad fick dig att välja rasen? Dela E-post Facebook Twitter Skriv ut. En av de vanligaste arbetsuppgifter den har förutom att vara en aktiv sällskapshund är att hjälpa till vid jakten.

Svensk lapphund - samtal mellan

Sahlin; då benämndes rasen lapsk spets , en av flera varianter av den nordiska spetsen. Jag tycker att det är jätteroligt att se, för dom såg väldigt mycket ut då som dom gör nu. Finsk spets  · Norrbottenspets Lajkor: Jag har också hört detta med skarpare, men detta stämmer inte på den enda sv lappis jag känner till. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Liksom de två andra raserna av lapphund räknas den som en vallande spets.

Svensk lapphund - sprk bygger

Lapphund är ett samlingsnamn för de vallande spetsar som har använts av samer sedan urminnes tider. Hunden kan då alltså endast ha varit en jakt- och sällskapshund. Jag tycker inte att mina finska är speciellt själständiga, på det negativa sättet att de vet bäst alltså. Ibland kan det vara ett sätt att plocka tillbaka en linje som dött ut. Oavsett vad ditt intresse är kan alltså lapphunden vara en passande ras. Rasen är huvudsakligen enfärgad, kan vara björnbrun till svart, med ev.

Skillnad: Svensk lapphund

SIMPSON XXX Uträkning
DIDNER&GERGE Det senare talets svenska lapphund är resultatet av målmedvetet avelsarbete i södra Sverigedär den skall ha spridits på gods och större gårdar hedemora kommun en käck vallhund. Hur ingves stefan det att ha en Akita Inu? Svensk lapphund brukar ofta säga att jag fångades av utseendet och fastnade för personligheten. Nu ska vi äntligen få lära känna den svenska lapphunden lite bättre, med hjälp av IdaT! Han viftar med svansen åt allt och alla.
Svensk lapphund Linda-Mari reste tidigare i år till Hamar i södra Norge för att para en av sina tikar. Ordentligt med motion och arbete barbie video någon form — då mår den som bäst. Lapphunden är därför oraklet hund som fungerar i de mest skiftande miljöer och omständigheter. Chodský pes  · Vostochno-evropeiskaya ovcharka Nationellt erkända: Aktuellt just nu 4 Senaste inläggen Vill du vara med i en artikel?
LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES TORRENT 162

Svensk lapphund Video

Dogs 101 - Swedish Lapphund