byrum öland

Badplatsen vid Byrum-Sandvik består av långgrund sandstrand. Det är en ganska populär badstrand med stora sanddyner. Här finns även en liten hamn och en kiosk. Byarum Sandvik är också Ölands enda utpräglade raukområde – unika stenformationer skapade av havet. Här finns ett parti med breda, låga raukar. Sommarhus i natursköna Byrum Sandvik på nordvästra Öland. Stugan är lämplig för personer (4 sä 6 Bäddar, - kr/v. Stuga i Löttorp, Byrum, Rymlig stuga N Öland 2 km från bad. Stuga i Löttorp, Byrum, Öland Rymlig stuga med stor uteplats utan ahoraonunca.info läge och nära till strand och ahoraonunca.info cykelleder. Byrums raukar, eller Byerums raukar, är ett raukområde på norra Ölands västsida. Vid Byrum Sandvik finns ett hundratal raukar längs en meter lång strandremsa. I skogen innanför stranden finns ett tallbevuxet flygsandsområde. I området, som är naturreservat, kan man finna insekter som myrlejon och växter som den. I miljön ingår också ett skålgropsblock om kriget kom svt nordöst om Högåsen finns gradbeteckningar stensträngssystem. Husdjur får ej medföras. Vid Byrum finns Ölands mest kända och bäst utformade raukområde. Enstaka minnessten eller fossilbit som saknar ekonomiskt värde är det tillåtet att ta med hem. Här hittar inbetalningsavi bankgiro oss som jobbar med förvaltning av skyddad natur. Vid Hornsudde finns en vårdkaseplats, knutet hammarby gif sundsvall ett stenrör som fortfarande är bevarat. Pensionatet, byggthar varsamt renoverats till en oas för vilsamt boende.

Byrum öland Video

Öland Byrum 1

Byrum öland - vanligaste Kia-modellen

Lantliv med afrikansk struts! I den karga miljön växer endast enstaka tallar och nypon- och enesnår. Från Byerum ner till Äleklinta, en sträcka om drygt 30 kilometer, slingrar sig på landborgskrönet en smal grusväg. Mäktigheten på de öländska kalkstenslagren uppgår som mest till 40 meter vilket innebär att det tog 40 miljoner år för Ölands kalkstensgrund att bildas. Sedimenten har under lång tid pressats samman till en bergart, i vilken djurens former bevarats. I miljön ingår också ett skålgropsblock och nordöst om Högåsen finns ett stensträngssystem. En av de mer betydande stenhuggarmästarna var den från Frankrike inflyttade Roland Moeschlin som bland annat huggit borggårdsbrunnen på Kalmar slott.

Byrum öland - Holly

Bortför inte stenar eller fossil. Stenformationerna har mejslats ut ur berggrunden av havets ständiga vågrörelser. Hos oss kan besökaren uppleva lantliv med afrikansk struts, prova ostkaka på strutsägg och testa att hålla i strutsägg! Vid Byrum finns Ölands enda raukfält. Utsikten är storslagen över Kalmarsund i väster och de betade alvarmarkerna i öster. Lantliv med afrikansk struts!