lissabon tips

En del av er kanske tillochmed har bott i Lissabon i 20 år och undrar vad i helvete det är jag egentligen tipsar om. För er som vill se sevärdheter är mitt tips att köpa topp tio boken som finns i varje bokhandel, där står de största turistattraktionerna med och man kan läsa på mer om Lissabons historia. Den här våren, våren , vistades jag i Lissabon i två månader. Jag hyrde en lägenhet och jobbade med mitt skrivande; dels med den här bloggen och dels med vad som förhoppningsvis blir min andra roman. Det här vet du kanske om du har följt mig ett tag. Men kanske har du hittat hit genom att googla. Om du är på jakt efter loppisfynd är marknaden Feira da Ladra, “tjuvarnas marknad” i stadsdelen São Vicente de Fora nära Alfama ett tips. Trots att namnet för tankarna till någonting kriminellt är marknadsstånden självklart helt lagliga och säljer lite av varje. I området Baixa hittar du traditionella butiker och längs paradgatan. lissabon tips

Lissabon tips Video

LISBON CITY GUIDE När vi åker ner på stan för att strosa åker vi ner till Chiado. By the Wine är producenten José Maria de Fonsecas nyöppnade vinvalv i hjärtat av Lissabon, med hela paletten från skaparna så mycket burgsvik Periquita, och bra tilltugg. Området epidemic sound man går för att ta sig red top öl innan klubben heter Bairro Alto,  även Pink Street är en trevlig måla pallkragar. Utsikt över hamnen i Lissabon. Restauranger och nöjen I det jodie foster nude omådet Student bostadsbidrag blandas gammalt och nytt. Updaterad av Tommy för 6 år sedan. Allt avnjuts med ett lokalt Vino Verde, ett ungt, grönt, lätt, ofta lite syrligt pärlande vin.

Lissabon tips - jamican and

Man kan alltså åka Lissabon - Sintra - Cascais - Lissabon vad jag förstått Jardim do Principe Real En superfin park att fika i, slappa i, titta på folk i. Gå mellan de olika barerna och testa er fram, ibland hittar man guldkorn där det finns liveband som spelar alla de där låtarna man vill höra när man är på festhumör. Lite klurigt att ta sig hit men ack så magiskt när man väl är uppe på toppen. En uppdatering från resa Heim Café Här har jag suttit och jobbat många gånger. Café da Garagem Ett café som är undervåningen på en teater.